21/03/2023

Reserveringssystemen voor de Horeca

Een lege tafel, voor ieder restaurant is dat gemiste omzet. Maar teveel reserveringen kunnen ook voor problemen zorgen. Een goed reserveringssysteem is dan ook onmisbaar voor een succesvol restaurant. Er zijn verschillende reserveringssystemen, met verschillende tools. Maar welk systeem past bij jou? Wat zijn de voordelen en waar moet je opletten? Wij nemen je mee in deze reis, om er voor eens en altijd voor te zorgen dat je restaurant altijd bommetje vol zit! Lees je mee? 

Tijd = Omzet

Voordat de reserveringssystemen bestonden werden de meeste reserveringen gemaakt met de telefoon of via de e-mail. Voor het personeel kost dit zo enorm veel tijd. Pen en papier pakken, naam, tijd en datum noteren en vervolgens zo schematisch mogelijk opschrijven. Ook is het nadeel dat je rekening moet houden met het aantal tafels. Hoeveel tafels zijn er nog vrij? Hoeveel personen kan ik nog kwijt? Dit alles kost het personeel ronduit TE veel tijd.  

De dag voorspellen

Een goed reserveringssysteem is niet meer weg te denken uit deze tijd. Hoe komt dit? Doordat mensen vanuit huis of kantoor direct online kunnen reserveren, heb je als restaurant de data om de dag te voorspellen. Je kan rekening houden met personeel, inkopen, etc. Je weet namelijk hoe druk het die dag gaat worden en kan zo de toestroom van reserveringen en gasten professioneel en gastvrij beheren. Een comfortabele restaurantervaring, kan je zaak een enorm impuls geven. Een krachtig reserveringssysteem heeft hier daadwerkelijk invloed op. 

Waarom een online reserveringssysteem?

Hierboven hebben we al een aantal voordelen genoemd, van een online reserveringssysteem. We nemen je mee naar nog meer voordelen. Ja, die zijn er echt!!

  1. Meten = Weten

In de online wereld, is elke statistiek te meten. Zo ook met het reserveringssysteem. Je kan zien hoe laat iemand reserveert, via welk apparaat, via welke link ze zijn gekomen en natuurlijk hoeveel reserveringen er per dag gemaakt worden. Door deze data goed te analyseren, kan je kijken op welke momenten je kan inspelen. Meten = Weten, het grootste voordeel van online reserveren. 

  1. 24/7 geopend

Het personeel heeft maar een beperkte werktijd per dag, waarbij ze de telefoon op kunnen nemen of hun mail kunnen checken. Een reserveringssysteem is 24/7 geopend. Klinkt als een ideale situatie toch? Om 11 uur s’avonds nog een reservering aannemen? Mensen kunnen online reserveren, op elk moment van de dag! 

  1. Opzetten van een loyaliteitsprogramma

Vaste gasten, heel interessant in de branche. Een loyaliteitsprogramma houdt in dat je mensen gaat belonen voor het reserveren en langskomen naar jouw restaurant. Ze kunnen bijvoorbeeld punten verzamelen, voor een gratis drankje of korting op een gerecht. Hierdoor bouw je loyaliteit en vertrouwen op bij jouw gasten!

  1. Koppeling met e-mailcampagnes

Veel reserveringssystemen hebben een automatische koppeling om e-mails te verzamelen. E-mail marketing is nog steeds een van de meest effectieve marketing tool. Alle reserveringen worden aangenomen en moeten een e-mail achterlaten. Door gebruik te maken van e-mail campagnes kan je gasten weer informatie geven over jullie restaurant. 

  1. Gebruiksgemak en veilig

Online reserveren is laagdrempelig. Door deze tool op de juiste manier te integreren, kun je binnen een aantal seconde reserveren. Dit is voor zowel de gast en het personeel een ‘must’. Voor het personeel is het belangrijk om met een overzichtelijk systeem te werken, waarmee je snel en makkelijk kan werken. Reserveringen die vroeger via de telefoon binnen kwamen en dus op papier werden opgeschreven, ja je raadt het al; die gingen wel eens verloren. Hierdoor kwamen sommige reserveringen niet door en kwam zowel de gast en het personeel voor onverwachte verrassingen te staan. 

Nu je de voordelen doorlopen hebt, is het belangrijk om te weten dat er verschillende reserveringssystemen bestaan. Wij nemen ze samen met jou door! 

Resengo

Resengo werkt met abonnementen, hoe duurder het abonnement hoe meer functies je kan gebruiken. 

  • Visuele plattegrond van de reserveringen met tafelindeling.
  • Gepersonaliseerde mailing
  • Online betalen + facturatie
  • Je kan de tafels zelf indelen, zodat je de ruimte in jouw restaurant optimaal kan vullen. 

Kosten: Lite: €39 per maand. Professional €79 per maand. Expert €109 per maand. 

TheNextTable

Hierbij is het mogelijk om online reserveren aan en uit te zetten en alleen te reserveren via je eigen website. Ook kan er gereserveerd worden via Social Media kanalen, zoals Facebook en Twitter. 

Kosten: €40 per maand. 

Formitable

Een innoverend reserveringssysteem die artikelen schrijft over de opties. Zo is het mogelijk om een layover op de website te zetten. De reserverings knop zal compleet in de stijl van jouw website en restaurant gemaakt worden. Elke pagina kan zo zijn eigen knop krijgen. Leuk voor de afwisseling en variatie! 

Kosten: Basis: €69 per maand. Standaard: €119 per maand. Pro: €229 per maand. 

The Fork

Het grootste voordeel van The Fork is dat er een automatisch loyaliteitsprogramma in zit. Gasten kunnen online reserveren en ontvangen Yums (Punten). Door het sparen van deze punten, kun je als gast korting ontvangen bij de volgende reservering. 

Kosten: Standaard: €0 per maand (€2 per gereserveerde couvert). Professioneel: €69 per maand (€1,50 per gereserveerde couvert). 

Makro Dish

Een makkelijk en overzichtelijk systeem. Simpel te linken met de Social Media Kanalen. Het grote voordeel van Makro Dish is, dat je een melding krijgt bij een dubbele of foutieve reservering. Zo voorkom je dubbele tafels en kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Kosten: Starter: €0 per maand (€69 activatiekosten). Professional: €34,90 per maand (€49 activatiekosten)

Wat nu?

We hopen je zo voldoende informatie te geven over hoe belangrijk een goed werkend reserveringssysteem voor jou kan betekenen. Los van de kosten is het enorm belangrijk om te kijken naar de functionaliteiten, die jij graag wilt toepassen in jouw restaurant. Onze voorkeur gaat uit naar Resengo of Formitable. Switchen is helemaal niet erg, dit betekent dat je er bewust mee bezig bent. Jouw restaurant moet vol zitten, een goed reserveringssysteem heeft hier wel zeker invloed op.

Inhoud

Verder praten over dit artikel?

Mail of bel met ons, we staan je graag te woord!